050 - 527 87 43 info@praktijkvanderzwaag.nl

Cogmed werkgeheugentraining

De Cogmed Werkgeheugentraining is een zeer intensieve training die voor een belangrijk deel thuis via de computer kan worden gedaan.

De training heeft als doel het verbeteren van de concentratie en functies die daarmee te maken hebben, bijvoorbeeld planning. Aangezien bij veel stoornissen het werkgeheugen significant is aangetast is deze training een goede aanzet om deze basisfunctie grotendeels te herstellen.

Er zijn drie versies beschikbaar:

  • Cogmed QM: voor volwassenen
  • Cogmed RM: voor kinderen/jongeren tussen 7-17 jaar
  • Cogmed JM: voor kinderen van 3-7 jaar

De training kan worden gedaan wanneer er sprake is van concentratieproblemen, maar wordt bijvoorbeeld ook gedaan door mensen die topprestaties moeten leveren, zoals managers en topsporters.

Wanneer wordt besloten om te starten met de training, wordt een planning gemaakt: de training wordt 5 weken lang, 5 dagen per week, ongeveer 30-45 minuten per dag gedaan. Op de achtergrond is een van onze behandelaars aanwezig, die de resultaten in de gaten houdt en minimaal eens per week contact heeft om te coachen. 80% van de mensen die de training hebben volgehouden merken blijvende resultaten.

www.cogmed.nl

KUNNEN WIJ U ERGENS MEE HELPEN?

U kunt contact met ons opnemen via één van onderstaande knoppen. Wij helpen u graag verder.