Quotient ADHD Testsysteem

Terwijl de cliënt een aandachtstaak uitvoert, registreert Quotient® de bewegingen van het hoofd en de benen met behulp van infraroodcamera’s.

De gegevens van de bewegingen gaan samen met de prestaties van de aandachtstaak via het internet naar de Harvard University waar door middel van vergelijking met een database een rapport wordt gemaakt.

Er blijkt veel variatie te zitten in de mate van concentratie, beweeglijkheid en impulsiviteit bij mensen waarbij sprake is van concentratieproblemen. Op grond van het rapport kan de diagnose preciezer onderbouwd worden. Met deze Quotient®-test kunnen we ook het effect van medicatie op het functioneren meten.

Een middel als Ritalin® werkt nu eenmaal niet altijd zoals je verwacht. Met deze test is het mogelijk om al 90 minuten na inname van een medicijn te bepalen wat de effecten ervan zijn. Op deze pagina ziet u een afbeelding van de testopstelling zoals deze sinds 2008 wordt gebruikt.

1. Bewegingsregistratie systeem
Het bewegingsregistratie systeem registreert bewegingen 50 keer per seconde en houdt het bewegingspatroon van de reflector(en) bij.

2. Reflectoren
Een kleine reflector wordt op het voorhoofd geplaatst en afhankelijk van de leeftijd van de persoon ook op beide benen.

3. LCD Scherm
Het doel is te reageren op verschillende stimuli die willekeurig verschijnen op het LCD scherm.

4. Toetsenbord
Het toetsenbord wordt gebruikt om op de stimuli te reageren

KUNNEN WIJ U ERGENS MEE HELPEN?

U kunt contact met ons opnemen via één van onderstaande knoppen. Wij helpen u graag verder.